· 

Avocado salade

 

Ingrediënten:

voor 2 personen

Salade

 

1                    avocado

1                    tomaat

1/4                komkommer

60       gr       mesclun salade

4         eet     limoendressing

 

Bereiding:

 

Dressing:

doe 3 delen olijfolie en 1/2 deel limoensap en1/2 deel water in een shaker

voeg zout en peper toe en shake het geheel goed tot een homogene massa.

 

Avocado salade:

 

Snijd de avocado in de lengte draai de twee helften los van elkaar en verwijder met een mes de pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en bewaar de schil, snijdt de avocado in kleien blokjes en maak aan met de dressing vul de avocado schil voor iets meer dan de helft met de advocado salade. Maak de mesclun salade op smaak met de dressing en doe dit op de advocado salade.

 

Garnering:

Verwijder de kroon van de tomaat en snijdt hem doormidden snijd nu gelijkmatige halve plakjes maar zorg er voor dat ze bij elkaar blijven druk nu de halve tomaat tot een waaier tegen je koksmes en plaats dit op je bord herhaal dit nogmaals en plaats op het bord volg de ronding van het bord met de tomaat en snijd dunnen gelijke plakjes komkommer en plaats deze tegen de tomaat aan plaats de halve avocado tussen de tomaat en garneer af met druppels limoendressing.

Wist u dat

  • Avocado's veel onverzadigd vet bevat dit is weer goed het verlaagd het  LHD- cholesterol.
  • Avocado's worden gerekend onder de vruchtgroente  dit houdt in dat het in de schijf van vijf de richtlijn voor groente kan worden aangehouden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0