· 

tempereren van chocolade

 

 

 

 

 

Wel of niet tempereren

 

Als je gesmolten chocolade wilt gebruiken voor het maken van bonbons of voor decoraties of het vullen van vormen dan moet je de chocolade tempereren ook wel voorkristalliseren genoemd.Als je niet tempereerd dan zal de chocolade dof uitslaan of niet hard  worden en niet krimpen wat er voor zorgt dat de chocolade niet uit de vorm komt. 

 

Bereiding

 

Smelt de 100 gr chocolade callets of fijn gesneden chocolade in de magnetron op een lage stand voor 20 seconden haal de callets uit de magnetron en roer met een lepel door de callets en plaats weer in de magnetron herhaal de vorige stap tot dat de chocolade is opgelost. Neem 20 gr  callets en meng dit door de de gesmolten chocolade tot de callets zijn opgelost. Als de temperatuur van de chocolade 31 C voor pure chocolade is dan is hij klaar voor gebruik.

Deze werkwijze noemt men ook wel de ent-methode. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Gerda (zondag, 26 januari 2020 15:20)

    Lijkt mij heerlijk zelfgemaakte bonbons . Mmmmm