· 

chocolademousse

Chocolademousse

 

 

Dit luchtig nagerecht gemaakt van pure chocolade 

is snel en makkelijk te maken.

 

Ingrediënten

 

150         gr       pure chocolade

2                       eieren

2.            dl       room

50           gr       suiker

1             mp      zout

 

Bereiding

 

smelt de chocola in een bain Marie tot de chocolade is gesmolten haal het uit de bain Marie plaats  klop de eieren met de suiker in de bain Marie luchtig  luchti 

klop de eieren met de suiker au bain Marie luchtig  als de suiker in de eiermassa is opgelost haal het uit de bain Marie en klop de eiermassa  koud meng dan met de gesmolten chocolade.

 

Doe de room in een beslagkom en klop luchtig ( vla dikte)

Roer 1/3 van de chocolademassa met een garde door de opgeslagen room voeg dan de overige chocolademassa bij de room en spatel dit voorzichtig door tot alles goed vermengt is spuit met een spuitzak in glazen of doe in een schaal en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koeling om er daarna quenelles van te maken en op bord dresseren.

 

Garneren

maak mooie quenelles met een warme lepel og garneer de glazen met slagroom en muntblaadje.

Reactie schrijven

Commentaren: 0