
Clariferen zo doe je dat
Ingrediënten:
3 |
ltr |
fond |
50 |
Gr |
kalfsgehakt |
20 |
Gr |
prei |
30 |
Gr |
ui |
10 |
gr |
wortel |
10 |
gr |
knolselderij |
1 |
|
Bouquet-garni |
Bereiding:
Voeg het fijngesneden bouquet, eiwit, kruiden en het kalfsgehakt bij de fond blanc.
Meng alles goed met elkaar en breng daarna op laag vuur rustig aan de kook vergeet niet regelmatig te roeren zodat het niet gaat aanbranden.
Als de fond bijna kookt stopt men met roeren en wacht tot het gestolde eiwit begint te scheuren draai het vuur laag zodat de fond rustig kan trekken laat het minimaal 15 minuten trekken zodat het eiwit hard wordt.
verwijder met een schuimspaan de eiwitkoek en passer de fond door een natte passeer doek.
De consommé is klaar voor gebruik.
De consomme kan in de koeling 1 week bewaard worden in de vriezer 1 jaar.
Reactie schrijven