Consomme zo maak je dat

Clariferen zo doe je dat

 

Ingrediënten:

 

3

ltr

fond

50

Gr

kalfsgehakt

20

Gr

prei

30

Gr

 ui

10

gr

wortel

10

gr

knolselderij

 

Bouquet-garni

 

Bereiding:

Voeg het fijngesneden bouquet, eiwit, kruiden en het kalfsgehakt bij de fond blanc.

Meng alles goed met elkaar en breng daarna op laag vuur rustig aan de kook vergeet niet regelmatig te roeren zodat het niet gaat aanbranden.

Als de fond bijna kookt stopt men met roeren en wacht tot het gestolde eiwit begint te scheuren draai het vuur laag zodat de fond rustig kan trekken laat het minimaal 15 minuten trekken zodat het eiwit hard wordt.

verwijder met een schuimspaan de eiwitkoek en passer de fond door een natte passeer doek.

De consommé is klaar voor gebruik.

 

De consomme kan in de koeling 1 week bewaard worden in de vriezer 1 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0