· 

Hangop

 

 

Hangop

 

Ingrediënten:

 

5

Dl

Volle yoghurt

2

Dl

Room

20

Gr

Kristalsuiker

 

 

 

 

Materiaal:

 

Kaasdoek (of theedoek) maatbeker, bindtouw en plastic.

Bereiding:

 

Span kaasdoek of theedoek over een maatbeker en bind vast met bindtouw

Giet de volle yoghurt in de kaasdoek en dek met plastic af plaats het voor 12 uur in de koeling.

 

Na 12 uur haal de hangop uit de kaasdoek en doe in een schaal 

Klop de room op tot vla dikte indien gewenst voeg men suiker toe.

 

Vouw doormiddel van een spatel de opgeklopte room door de hangop.

 

Garnering:

Maak met behulp van een lepel Quenelles van de hangop doe dit door de lepel in heet water te dompelen.

Garneer met vers fruit gebruik fruit dat in het seizoen verkrijgbaar is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0