
Crème Karamel
Voor 4 personen
Voor de karamel:
150 |
gr |
Fijne kristalsuiker |
60 |
gr |
Water |
Voor de crème:
5 |
dl |
Magere melk |
½ |
|
Vanillestokje |
90 |
gr |
Suiker |
3 |
|
Hele Eieren |
Bereiding:
Karamel:
Vet vormpjes licht in met olie
Los suiker op in water breng rustig aan de kook, roer tijdens dit proces niet in de suikermassa, was indien nodig met een natte kwast de rand van de pan schoon zodat de suiker loskomt van de rand.
Als de karamel begint te karamelliseren draai de energiestand lager zodat het rustig kan door karamelliseren, haal van het fornuis. Bedekt de bodem van de vormpjes met een laagje karamel van 2 mm en laat afkoelen.
Crème:
Klop eieren, eidooiers en suiker met een garde tot de suiker is opgelost. Meng de hete melk geleidelijk met de eiermassa, zeef daarna door een zeef verwijder de eventuele luchtbelletjes op de compositie en giet het in de vormpjes.
Doe de vormpjes in een bakschaal en giet er tot 1/3 onder de vormpjes heet water bij.Bedekt met aluminiumfolie en plaats in een oven van 160 C en bak in 30 minuten gaar.
Laat de crème karamel afkoelen en plaats voor minimaal 3 uur in de koeling.
Haal vormpjes uit de koeling en snijd de rand van de vormpjes met een mesje los.
Stort de crème karamel op een bord.
Reactie schrijven
Wilma. (zaterdag, 17 oktober 2020 16:09)
Ziet er lekker uit.
Advies:
Loop de tekst nogmaals na. Zitten spelfouten in. Gebruik punten en komma’s. In de eerste zin staat al ‘ligt’ i.p.v. licht......