· 

Yakitori

Yakitori

500

gr

Kippendijen met been en vel

40

Gr

water

 

 Teriyaki saus:

50

ml

Teriyaki saus

 

 Garnering:

4

gr

Bosui

4

gr

Geroosterde sesamzaadjes

Bereiding:

Verwijder het been uit de kippendij en snijdt het in repen.

Rijg de repen op een satéstokje, grill de yakitori rondom op de grilplaat.

 

Doe de yakitori in een sauteuse en marineer het met teriyaki saus verhit de sauteuse en voeg ongeveer 40 gr water toe doe een deksel op de sauteuse en laat ongeveer 10 minuten in een sauteuse zacht stoven tot de kippendijen gaar zijn.

 

Roer de yakitori rondom in de teriyaki saus en dresseer op een bord.

 

Garnering:

 

Garneer de yakitori met fijngesneden loof van bosui en geroosterde sesamzaadjes.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0