· 

Sushi rijst koken

 

Sushi rijst koken

 

Ingrediënten:

 

De verhouding is 100 % rijst, 120% water en 20% sushi azijn.

 

2

Souffle kopjes

Sushi rijst (met een hele ronde korrel) 

2

Souffle koppen

Water        

36

gr

Sushi azijn

 

 

Bereiding:

 

Rijst

Doe de rijst in een kom en was de rijst in ruim water door de rijst in het water met de hand in beweging te houden zodat het slijpsel van de rijst loskomt, zeef de rijst en herhaal dit nog 2 maal. Laat de laatste maal 15 minuten in het water staan zodat de rijst zich kan verzadigen met water.

Zeef de rijst en laat goed uitlekken (10 minuten).

 

Doe de rijst in een sauteuse en voeg water toe breng aan de kook, door regelmatig in de rijst te roeren voorkom je dat het gaat aanzetten op de bodem.

Als de rijst kookt draai de energiebron laag, bedek de sauteuse met een deksel en laat 15 minuten garen.

 

Haal de pan van de hittebron en laat nog 15 minuten doorgaren voor je het deksel optilt.

 

Haal de rijst uit de sauteuse, doe in een Hangiri of in een plastic of aardwerk bowl geen metaal gebruiken laat de rijst eerst afkoelen door de rijst te bewegen met een spatel en met een waaier boven de rijst te houden zodat de stoom weg kan, verdeel de sushi azijn geleidelijk over de rijst.

Verwerk de rijst op een lauwe temperatuur circa 21 C.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0