· 

Opera-taart

Opera-taart

 

Amandelbeslag:

 

115

Gr

Amandelmeel

130

Gr

Suiker

3

 

Eieren

3

 

Eiwit

50

Gr

Boter

  

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Meng amandelpoeder en de helft van de suiker met elkaar, voeg de eieren bij de amandelmassa, meng dit door het beslag, als laatste meng de gesmolten roomboter door het beslag.

 

Klop eiwit los tot schuim, voeg de andere helft van de suiker toe, klop het schuim verder tot je er pieken van kunt maken.

 

Meng 1/3 van het schuim met de amandelmassa roer dit tot het geheel is opgenomen, meng daarna het overige schuim met de amandelmassa. 

 

Strijk het beslag op een bakplaat met siliconenpapier en verdeel dit geleidelijk uit over de bakplaat, bak gaar in een oven van 220 C in ongeveer 12 minuten en laat daarna afkoelen op een rooster verwijder direct het siliconenpapier.

 

Koffiecrème:   

 

63

Gr

Koffie

96

Gr

Suiker

4

 

Eidooiers

250

Gr

zachte roomboter

 

 

 

 

 

Bereiding:

Klop de eidooiers luchtig, klop de roomboter apart luchtig in een beslagkom

Doe de koffie in een sauteuse en voeg de suiker toe, breng aan de kook en laat koken tot een temperatuur van 115 Celsius haal daarna direct van de energiebron.

 

De helft van de koffiesiroop voeg dit warm en roerend bij de eidooiers en blijf roeren tot het geheel is opgenomen, meng als laatste de luchtig geklopte roomboter door de eidooiermassa.

 

Ganache:

 

200

Gr

Room 35 %

200

Gr

Pure chocolade

   

 

 

 

Verhit de room, laat afkoelen tot 80 C en voeg toe aan de chocolade.

Laat 2-3 minuten staan en roer met een garde tot de chocolade volledig is opgelost.

 

Opbouw taart:

 

Snijdt de biscuit in gelijke plakken en trembeer met amandellikeur, bestrijk met ganache en laat dit opstijven, breng de koffiecrème aan, en bouw de taart zo verder op.

 

Bedek de toplaag met ganache en garneer de taart naar eigen inzicht.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0