· 

Gestoofde zuurkool

Gestoofde zuurkool

 

Ingrediënten:

 

500

gr

naturel zuurkool

1

 

ui

1/2

 

winterwortel

75

Gr

roomboter

4

dl

bouillon (fond blanc)

6

Plakken

gepekeld buikspek

4

geplette

jeneverbessen

6

geplette

peperkorrels

3

takjes

tijm

 

Bereiding:

Spoel de zuurkool in koud water om het zuur en zoutsmaak te verminderen.

Smelt roomboter en voeg de gesneden ui toe laat het geheel aanfruiten tot de ui glazig is maar niet verkleurd is.

Bouw in de pan de zuurkool op in lagen van buikspek, wortel en kruiden bedekt de bovenkant met bakpapier en zet met schaaltjes onderdruk.

Breng het geheel aan de kook en laat op een spaarbrander 2 uur rustig stoven.

Verwijder de kruiden en buikspek en laat de zuurkool een nacht in de koeling verder rijpen.

 

Maak de bladeren van Chinese-kool los en verwijder de stronk blancheer bladeren en spoel koud en maak droog op keukenpapier.

Maak met behulp van plasticfolie een rol van de Chinese-kool en zuurkool rol het geheel tot een rol zet met een sushimat licht onderdruk en snijdt in gelijke plakken.

Wikkel de plakken in katenspek en stoof het in een mandje in circa 6 minuten en dresseer op bord of schaal.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0