· 

kippenbouillon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ingrediënten:

4

St

Kippenbouten

2

St

Middel grote ui

1

St

Wit van dunne prei

3

stelen

Bleekselderij

1

St

Winterwortel

3

takjes

Tijm

3

Takjes

Rozemarijn

5

stelen

Peterselie

3

blaadjes

Laurier

2

Geplette

Teentjes knoflook

8

st

Geplette peperkorrels

1

st

Gedroogde foelie

Bereiding:

 

Spoel de kippenpoten met warm water en doe in een pan, snijd de groente voor het bouquet en doe in de pan.

 

Maak een bouquet-garni en doe ook in de pan samen met de gedroogde kruiden en de geplette peperkorrels.

Voeg water toe tot alles onder staat en breng tegen de kook.

Verwijder gestold eiwit en vet en laat 2 tot 3 uur trekken herhaal deze handeling regelmatig.

 

Haal na 2,5 uur de poten uit de bouillon en laat afkoelen. 

 

Zeef de bouillon en laat afkoelen, als de bouillon koud is plaats in de koeling, verwijder de volgende dag het vet dat gestold is.

Vries de bouillon in of gebruik direct.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0