
Ingredienten:
250 |
gr |
Bloem |
12 |
gr |
Melk |
13 |
gr |
Verse gist |
25 |
gr |
Kristalsuiker |
6 |
gr |
Zout |
125 |
gr |
Eieren |
125 |
gr |
Zachte roomboter (ongezouten)
|
Bereiding:
Los gist op in lauwe melk meng dit samen met de eieren, zout en bloem in de keukenmachine en meng het geheel met elkaar voeg geleidelijk de zachte boter en suiker toe.
Kneed het geheel tot een soepel deeg en laat rijzen in een plastic box met deksel tot het volume is verdubbeld.
Laat rijpen in de koeling voor minstens 8 uur
Druk met de hand voorzichtig de lucht uit het deeg en bol het deeg op en plaats in een vorm en laat het geheel nog 1 tot 1 ½ uur rijzen.
Bak af in een oven van 180 C in circa 30 minuten, haal het brood uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
Reactie schrijven