· 

Brioche brood

 

 

Ingredienten: 

 

250

gr

Bloem

12

gr

Melk

13

gr

Verse gist

25

gr

Kristalsuiker

6

gr

Zout

125

gr

Eieren

125

gr

Zachte roomboter (ongezouten)

 

Bereiding:

Los gist op in  lauwe melk  meng dit samen met  de eieren, zout en bloem in de keukenmachine en meng het geheel  met elkaar voeg geleidelijk de zachte boter en suiker toe.

Kneed het geheel tot een soepel deeg en laat rijzen in een plastic box met deksel tot het volume is verdubbeld.

Laat rijpen in de koeling voor minstens 8 uur

Druk met de hand voorzichtig de lucht uit het deeg en bol het deeg op en plaats in een vorm en laat het geheel nog 1 tot 1 ½ uur rijzen.

 

Bak af in een oven van 180 C in circa 30 minuten, haal het brood uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0