
Klassieke Rode kool:
Ingrediënten:
500 |
Gr |
Rode kool |
1 |
|
Rode ui |
2 |
|
Goudrenetten |
9 |
Gr |
Rode wijnazijn |
200 |
Gr |
Zw bessensap |
10 |
Gr |
suiker |
15 |
Gr |
roomboter |
2 |
|
kruidnagels |
2 |
|
jeneverbessen |
|
|
Peper zout |
Bereiding:
Snijd de rode kool in de lengte door en verdeel de 2 helften weer in 2 verwijder de stronk en snijd fijn.
Snipper een rode ui fruit aan in weinig roomboter.
Als de ui glazig is voeg dan de gesneden rode kool toe en voeg de zwarte bessensap, kruidnagel, geplette jeneverbes en laurierblad toe. laat 20 minuten op laag vuur stoven, voeg dan de gesneden appel toe, na 10 minuten als de rodekool gaar is voeg dan de suiker, azijn. laat nog eens 10 minuten stoven en haal de jeneverbes, kruidnagel uit de rode kool en breng met roomboter zout en peper op smaak.
Reactie schrijven