· 

Vegetarische Lasagne

 

Vegetarisch Lasagne

Ingrediënten:

 

240

Gr

groene linzen (du puy)

45

Gr

Ui

61

Gr

Wortel

39

Gr

Knolselderij

5

Dl

Groentebouillon

6

Gr

Kurkuma

1

Dl

Olijfolie

1

teen

Knoflook

5

St

Rozemarijnnaalden

98

Gr

Tomaat

1/3

St

Peper

 

Bereiding:

Snijd de ui, wortel, knolselderij en tomaat in kleine brunoise (blokjes)

Doe olijfolie in de pan en fruit ui, wortel, knolselderij, peper en knoflook aan, voeg linzen en kurkuma toe. Blus af met groentebouillon en laat zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.

 

Bechamelsaus:

Ingrediënten:

3

Dl

Melk

1

 

Wit van prei

½

 

Gesnipperd ui

25

gr

Bloem

25

gr

Roomboter

5

gr

Geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Smelt de roomboter en stoof de prei zonder te kleuren, voeg bloem toe en maak de roux gaar,

Blus af met melk en breng aan de kook. Laat 5 minucten trekken en haal van de hittebron meng de kaas door de saus.

 

Coulis van tomaat:

 

Ingrediënten:

 

5

 

Geplisseerde tomaten

½

 

Gesnipperd ui

½

Teen

Knoflook

10

Ml

Extra vergine olijfolie

3

gr

Basilicumblaadjes

 

Bereiding:

Fruit ui en knoflook in olie aan in een pan, voeg de gesneden tomaat toe  laat samen met de basilicum 35 minuten trekken.

Maal fijn met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

 

Afwerking:

Gril de aubergine en vul de ringen met aubergine, tomaten coulis, pastadeeg, linzen, bechamelsaus en mozzarella.

Plaats voor 8 minuten in de oven van 180 C.

Reactie schrijven

Commentaren: 0