· 

Sushirol met avocado en komkommer (vegetarisch/veganist)

 

 

Sushirol met avocado en komkommer (vegetarisch/veganist)

 

Ingrediënten:

150

gr

gekookte rijst

1

 

Noriblaadje

1/3

 

Komkommer

1

 

Rijpe avocado

20

gr

Mayonaise

1

dl

Sojasaus

1

theel

wasabi

 

Bereiding:

Snijd de komkommer in dunne reepjes en marineer in soja met wasabi.

Snijd de avocado doormidden en draai de twee helften om de pit heen tot ze loskomen.

Verwijder de pit met een koksmes en verwijder de schil snijdt een helft in plakjes en de andere helft in reepjes.

Neem een vel nori (zeewier) maak je handen nat met water en azijn en pak ongeveer 150 gr rijst, leg dit op de nori en verdeel gelijkmatig over de nori.

 

Draai de nori om en bestrijk met wasabi mayonaise voeg bovenop de wasabi de gemarineerde komkommer en de reepjes avocado toe, rol de nori nu voorzichtig naar binnen tot alles goed aansluit.

 

Maak de uiteinde gelijk en doe de gesneden avocado op de rol, drukt dit met een bamboemat aan zodat de avocado aan de rijst blijft plakken. Snijdt de rol doormidden, leg de rollen naast elkaar en verdeel deze nogmaals tot je 6 gelijke sushi hebt.

 

Dresseer op een bord of plateau met sojasaus, wasabi en geroosterde sesamzaadjes .

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0