
Marsepein
Ingrediënten:
150 |
gr |
amandelen |
150 |
Gr |
poedersuiker |
1 |
eetl |
water |
Bereiding:
Marsepein bestaat uit gemalen amandelen, poedersuiker en water.
De verhouding is 1 deel amandelen, 1 deel poedersuiker dit is de beste en lekkerste marsepein.
Als je een keukenmachine hebt kan je geschaafde of hele amandelen gebruiken let er echter wel op dat je de amandelen maal met pulseer bewegingen als de amandelen heet worden laat het z’n olie los.
Als de amandelen fijn gemalen zijn voeg je de poedersuiker toe en voeg water toe, kneed tot slot op de werkbank tot een deeg verpakt dit in plastic en laat minimaal 1 dag rusten op kamertemperatuur bewaren.
Wil je marsepein gebruiken voor garnering dan kan je ook 1 deel amandelen en 2 of 3 delen poedersuiker gebruiken de marsepein is dan veel witter en ook minder van smaak wordt vaak gebruikt voor kleuren of werken met een airbrush bij het maken van showstukken.
Reactie schrijven