· 

Zo maak je fondant

 

Fondant:

 

Ingrediënten:

250

Gr

kristalsuiker

28

Gr

Glucosestroop

75

Gr

water

 

Bereiding:

 

Los suiker met water op in een sauteuse en breng aan de kook, als de suikermassa kookt verwijder eventueel vuil dat bovenkomt drijven met een lepel.

Voeg de glucosesiroop toe en breng opnieuw aan de kook, laat koken tot een temperatuur van 115 C . Zorg dat tijdens het koken de rand van de sauteuse vrij blijft van kristalvorming, als dit gebeurt ga dan bijwassen(dit is de rand met een natte kwast schoonmaken). Als de suikermassa 115C is stort dan uit op een koud marmerplaat en laat afkoelen tot 35C, daarna ga je de suikermassa met 2 paletmessen invouwen tot het mooie wit uitslaat.

 

Doe de fondant dan in een bak en bedekt met een klein laagje water en bewaar in de koeling.

Reactie schrijven

Commentaren: 0