· 

Zo maak je korstdeeg

 

Zo maak je korstdeeg:

 

Ingrediënten:

250

gr

Bloem

40

Gr

Roomboter voor deeg

2

Gr

Zout

135

Gr

Water

185

Gr

Roomboter

 

Bereiding:

Doe bloem water zout en zachte roomboter in een bekken en ga met een kneden tot alle bloem is opgenomen en een gladdeeg verkregen is.

Bol het deeg op de werkbank op tot een bol en laat minimaal 10 minuten afgedekt rusten.

 

Boter:

De koude roomboter is taai maak het soepel door de boter onder plastic met de rolstok licht te pletten, rol uit tot een vierkant. De boter is nu soepel en zal het deeg niet beschadigen.

 

Maak met een koksmes een kruissnede in de deegbol en klap de punten naar buiten zodat een vierkant ontstaatrol de punten uit e en leg de boter op  het deeg vouw als een envelop naar binnen.

 

Rol het deeg uit tot een rechthoek zet geen druk op de rolstok draai regelmatig om en bestuif met bloem.

Verwijder met een kwast de bloem en vouw voor de helft naar binnen vouw de andere helft over de eerste laag.

We hebben nu de eerste halve Franse toer gemaakt deze stap herhalen we nogmaals.

 

Draai het deeg een kwartslag en herhaal het geheel nogmaals 

We hebben nu 1 hele toer gemaakt bedek het deeg met plastic en laat minimaal 30 minuten rusten in de koeling.

 

Dit noemen we de Franse methode we herhalen de vorige stappen nog 2 maal en laten het deeg naar iedere hele toer minimaal 30 minuten rusten, na de laatste toer laten we het deeg minimaal 2 uur rusten.

Het deeg is klaar voor gebruik.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0