· 

Kalfsfond

 

Kalfsfond

 

Ingrediënten:

 

1

Kg

Kalfsbenen

1

Ltr

Water

1

st

Prei

2

st

Ui

½

 

Knolselderij

50

Gr

Tomatenpuree

1

Bl

Laurier

2

Takjes

Tijm

1

Takje

Rozemarijn

5

St

Geplette peperkorrels

 

Bereiding:

 

Plaats de kalfsbeenderen in een braadslee en plaats in de oven van 170 C tot ze mooie bruin van kleur zijn.

Haal uit de oven en voeg tomatenpuree toe en plaats nogmaals voor 10 minuten in de oven dit om de tomatenpuree te ontzuren.

 

Doe de beenderen in een pan en doe het bouquet in de braadslee en plaats terug in de oven als de groente beetgaar zijn voeg men deze bij de beenderen.

 

Deglaceer de braadslee met koud water en voeg dit toe bij de beenderen vul de pan met water tot alles onderstaat.

 

Breng het geheel tegen de kook en laat 6 tot 8 uur trekken, tijdens het trekken verwijder regelmatig het schuim dat op de fond drijft.

 

Als het schuim verdwenen is voeg men het bouquet-garni toe.

 

Na 8 uur zeef de fond en plaats in de koeling voor minimaal 8 uur.

 

Verwijder het vet dat op de fond zit en breng het geheel aan de kook en laat tot 2/3 reduceren.

 

Zeef dit weer door een fijnere zeef en plaats in de koeling.

Snijd blokjes en bewaar in de vriezer.

 

 

 

  

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0