Roomboter croissants

 

Croissant:

 

Ingrediënten:

 

500

gr

Bloem

240

Gr

Water

30

Gr

Gist

17

Gr

Suiker

12

Gr

Zout

25

Gr

Roomboter (voor het deeg)

175

Gr

Roomboter (voor het toeren)

 

Bereiding:

Zeef bloem op de werkbank en maak een dijkje doe water en gist in het dijkje en voeg suiker, zout en boter aan de buitenkant van het dijkje. Begin met het oplossen van de gist in het water en mengen van de bloem tot alle ingrediënten tot een glad deeg vermengd zijn.

Verpakt het deeg in plastic en laat 3 uur rusten in de koeling.

 

Plat de roomboter op bakpapier tot een vierkant van 8 cm.

1.     Rol het deeg uit tot een rechthoek van 8 cm breed en 16 cm lang, voeg de roomboter toe en vouw dicht met het deeg.

2.     Rol uit tot een rechthoek van ½ cm dik vouw de onderkant 5 cm naar binnen sluit de bovenkant aan vouw de bovenkant nogmaals naar binnen. Verpak in plastic en laat 30 minuten rusten in de koeling.

Herhaal stap 2 nogmaals en laat daarna 1 uur in de koeling rusten.

 

 

Rol het deeg uit tot een rechthoek van 24 cm breed en tot een dikte van ½ cm verdeel in driehoeken.

Druk de punt op de werkbank en maak een inkeping in het midden van de brede zijde rol het deeg op tot een croissant.

 

Laat het 50 minuten rijzen, bestrijk met ei en bak af in een oven van 220 C na 12 minuten zet de oven op 180C en laat nog 8 minuten staan haal daarna uit de oven en laat afkoelen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0