· 

Brabantse eierkoeken

 

Eierkoeken:

 

Ingrediënten:

 

150

Gr

Bloem

50

Gr

Eieren

5

Gr

Ammonium

50

Gr

Karnemelk

92

Gr

Basterdsuiker

8

Gr

Vanillesuiker

 

Bereiding:

Meng de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker, klop tot de suiker is opgelost. 

Voeg karnemelk. toe.

Zeef bloem en ammonium en meng met de eiermassa.

Laat de ammonium 24 uur intrekken voor je gaat bakken.

 

Verwarm de oven op 220 C 

Vorm met behulp van een lepel een bol en doe dit op een siliconenmat op een bakplaat, 

doe 4 bollen op een bakplaat en bak in 8 tot 10 minuten gaar.

Haal direct van de bakplaat.

 

Laat de eierkoeken geheel afkoelen voor je ze verpakt.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0