· 

Brabantse asperges met een Japanse tintje

 

Brabantse asperges met een Japanse tintje.

 

Ingrediënten:

 

1

Kg

AA Asperges

1

Dl

Teriyaki saus

25

Gr

Roomboter

150

Gr

Zalmfilet met vel

 

Blanke botersaus:

 

1

Dl

Aspergebouillon (koud)

125

Gr

Roomboter (koud)

 

Teriyaki saus:

https://www.youtube.com/watch?v=rFqw0NMt16I 

 

Bereiding:

 

Schil de asperges met een dunschiller doe de schillen in een pan en vul met water tot de schillen onderstaan.

Breng aan de kook en laat 30 minuten trekken.

Zeef de bouillon, snijd 5 cm van de onderkant van de asperges ( bewaar voor het maken van aspergesoep) doe de koppen in de bouillon.

Bedek met keukenpapier en breng aan de kook, voeg boter toe en laat 6 tot 8 minuten zachtjes trekken laat daarna in de bouillon afkoelen.

 

Grille de zalm. Doe aspergebouillon (koud) in een sauteuse samen met de boter (koud) en laat smelten zonder dat de bouillon gaat koken klop op het laatste moment lucht in de saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Dresseer alles op bord.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0