· 

Butter chicken

 

Butter Chicken:

 

Ingrediënten:

Marinade:

400

gr

Kippendijen

4

Eetl

Volle yoghurt

1

Theel

Garam masala

2

mp

Zout

1

theelepel

Koriander

1

Mespunt

Kaneel

½

Theellepel

Chilipoeder

½

Theelepel

Komijnpoeder

½

Theelepel

Knoflook

1

eetlepel

Geraspte gember

½

 

Citroensap

 

Bereiding:

Snijd de kippendij doormidden, Meng de kruiden met de yoghurt.

Meng de gesneden kippendij met de marinade en laat 3 uur in de koeling staan zodat de marinade goed kan intrekken.

 

Bak de kippendijen in olie of boter tot ze mooie egaal bruin van kleur zijn.

 

Saus:

 

45

Gr

Roomboter

½

 

Ui

½

Theel

Knoflook

3

Cm

Verse gember

1

Mp

Gr kaneel

3

 

Kruidnagels

4

 

Gekneusde Groene kardemon

½

 

Chilipeper

4

st

Gemalen tomaat

3

Theelepel

Tomatenpuree

½

theel

Gemalen komijn

theel

Kurkuma

theel

Garam masala

2

Theel

Honing

2

Dl

Room

 

Bereiding:

 

Smelt boter, fruit gesneden knoflook ui, chilipeper, kruidnagels en gember aan, voeg kaneel, groene kardemon toe samen met garam masala, kurkuma, tomatenpuree en de gemalen komijn. Voeg honing toe. Blus af met de gemalen tomaat en breng aan de kook. Voeg de gebakken kippendij toe en breng met zout op smaak. Voeg als laatste de room toe.

Garneer op bord.

Reactie schrijven

Commentaren: 0