· 

Chapati

 

chapati

 

Ingrediënten:

 

375

gr

bloem

1

theel

zout

1

theel

olie

250

gr

water

 

Bereiding:

Meng olie en zout met de bloem, voeg geleidelijk water toe, als de bloem verzadigd is toevoeg je weer water toe, tot een soepel deeg ontstaat dat niet plakt aan werkbank en handen.

 

Bedek het deeg met plastic en laat 30 minuten rusten.

 

Maak een rol van het deeg, verdeel in gelijke stukken en bol op druk plat in de bloem en rol met een deegroller uit tot een ronde plak van ongeveer 1 mm dikte.

 

Verwarm een koekenpan op het fornuis op een matige energiestand, doe het deeg in de koekenpan na enkele seconden zullen er luchtbellen in het deeg vormen draai het deeg om het deeg is nog niet gaar naar enkele seconden zullen er weer luchtbellen vormen draai het deeg weer om en druk met een schone theedoek van buiten naar binnen zodat de chapati opwelt in het midden.

 

Bestrijk met boter of met kruidenolie ik zal een link in deze video plaatsen van een vorige video.

 

Chapati is perfect te combineren met currygerechten, salades of tijdens de barbecue.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0