· 

Mille-feuille met aardbeien

 

Mille-feuille met aardbeien:

 

Ingrediënten:

 

 

 

Korstdeeg

 

Bereiding:

Voor deze mille-feuille gebruik ik restdeeg dat  over blijft tijdens het snijden of uitsteken van korstdeeg, deze bewaar ik in de vriezer.

Haal 1 dag voor gebruik uit de vriezer en plaats in de koeling.

Rol het deeg uit in een plak van 36 bij 24 cm.

 

Besprenkel de siliconen mat met water en rol de plak op de siliconen mat, prik gaatjes met een vork en laat het deeg 2 uur rusten.

Plaats bakpapier op de mille-feuille en bak in een oven van 180 C in circa 20 minuten, laat 10 minuten nadrogen op 150 C Laat 1 uur afkoelen.

Verdeel met de punt van het mes in banen van 5 cm breed en 10 cm lang.

 

Zwitserse room:

 

90

St

Eidooiers

100

Gr

Suiker

45

Gr

Custard

500

Gr

melk

¼

 

vanillestokje

1 ½

Dl

room

 

Bereiding:

Meng 1/3 van de melk, custard, helft suiker en eidooiers tot een glad beslag.

 

Breng melk samen met vanille en overige suiker aan de kook, voeg geleidelijk bij de eiermassa.

 

Breng het geheel op een matige energiebron aan de kook laat 5 minuten trekken tot de custard gaar is. Zeef het geheel,

bedek met plastic en laat afkoelen in de koeling. 

 

Klop room half stijf, klop de banketbakkersroom los en spatel de geslagen room door de banketbakkersroom.

 

 

 

Garnering:

 

Snijd de aardbeien in plakken en leg op de mille-feuille.

Spuit in het midden de Zwitserse room en voeg de volgende plak toe.

Herhaal de eerste handeling en garneer de bovenste laag met poedersuiker en aardbei en een takje mint.

 

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0