· 

Zo maak je vormbonbons:

 

 

Zo maak je vormbonbons:

 

Ingrediënten:

Citroen ganache

 

300

Gr

Melkchocolade

330

Gr

Room 35%

1

 

Zeste van citroenschil

1

Mespunt

Zeezout

½

 

Vanillestokje

 

Bereiding:

 

Vormen schoonmaken:

Maak de vormen niet met afwasmiddel schoon, de vetlaag zal verdwijnen, maak schoon met warm water vervolgens drogen met een doek en maak statisch met vette watten.

 

Vorm bekleden

Doe getableerde gele cacaoboter in een cornet.

Verwarm de vorm ligt met een föhn

Garneer de binnenkant van de vorm.

 

Als de garnering is uitgehard vul met getableerde pure chocolade.

Dribbel de luchtbellen uit de chocolade.

 

Citroen ganache:

Verhit de room samen met de citroen zeste en vanille, laat 10 minuten trekken.

Zeef de room meng met de chocolade en roer het geheel tot een ganache breng op smaak met zeezout en laat afkoelen tot 28C,vul de vormen met de ganache en laat afkoelen.

 

Als de chocolade is uitgehard vul met de citroenvulling.

 

Als de ganache is afgekoeld sluit de vorm met pure chocolade en laat 12 uur uitharden daarna uit de vorm halen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0