· 

Focaccia

 

Focaccia:

 

Ingrediënten:

 

Deeg:

550

gr

Bloem

8

gr

Zout

15

gr

Gist

400

gr

lauw water  (27C)

 

 

 

 

Garnituur:

15

gr

gehakte zwarte olijven

15

gr

gehakte groene olijven

1

dl

knoflook/sjalot olie

½

dl

Italiaanse kruiden in olie

2

 

pomodori tomaten

 

Bereiding:

 

Zeef de bloem in een bekken en voeg zout toe, los de gist op in lauw water, voeg de gist oplossing in de bekken, draai in de keukenmachine met een vlinder tot een elastisch deeg tot het los van de bekken komt en aan de vlinder blijft hangen.

 

Doe het deeg in een plastic bak bestreken met olijfolie en laat rijzen tot het in hoeveelheid verdubbeld is. Haal het deeg uit de bak, maak een rechthoek en rol op en druk ligt aan zodat er spanning in het deeg komt. Doe het deeg terug in de plasticbak en laat rijzen tot het in hoeveelheid is verdubbeld.

 

Verdeel het deeg over een bakplaat voorzien van bakpapier dat ligt met olijfolie is besmeerd. Bestrijk de focaccia met de Italiaanse kruiden in olijfolie en knoflookolie. Druk het garnituur in het deeg. Bestrooi met zeezout en bak in een oven van 220 C of 428 F

in 20 tot 25 minuten gaar.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0