· 

Nigiri sushi met garnaal

 

Nigiri sushi met garnaal:

 

Voor het maken van Nigiri sushi heb je het volgende nodig.

Gekookte Japanse rijst

Vis

Gekookte garnaal.

Wasabi.

Voor het wassen van je hand, water met azijn.

 

Het koken van de garnalen.

Verwijder de kop van de staart en steek een saté prikker in de garnaal van voor tot staart.

Breng water aan de kook en doe de garnaal naar gelang de dikte 1 a 2 minuten in het kookvocht.

Doe direct daarna in koud water en laat koud spoelen.

Pel de garnaal en verwijder de saté prikker, snijdt in de lengte van de buikzijde in laat de rugzijde heel verwijder het darmkanaal en was de garnaal, maak met keukenpapier droog.

 

Bereiding:

Maak je handen nat met water en azijn.

Vorm met de hand een rijstbol van ongeveer 17 gr.

 

Plaats de garnaal in het midden van je vingers en bestrijk met wasabi.

Doe de rijstbol op de wasabi en druk ligt aan met je duim houdt op z’n plaats met je duim en wijsvinger van je andere hand.

 

Druk met duim en wijsvinger de zijkant ligt naar binnen rol weer terug naar het midden van je vingers en druk ligt aan op de bovenkant en de smalle zijde van de bovenkant.

Draai de rol nu 180 gr en herhaal dezelfde beweging.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0