· 

Aardappelsoufflé

 

 

 

Een soufflé is een luchtig gerecht op basis van eieren dit geld niet  voor de aardappelsoufflé hier wordt gebruik gemaakt van de laagjes structuur in de aardappel door te variëren in de temperatuur van de olie ontstaat er lucht tussen de laagjes waardoor de aardappel souffleert.

Het is een luchtig garnituur dat gebruikt kan worden als  aardappel garnituur bij warme gerechten of als garnering bij koude gerechten zoals o.a carpaccio, salade of tartaar.

 

 

Bereiding:

Voor het maken van  aardappelsoufflé gebruiken we  vastkokende aardappel snijdt dunne plakjes op een mandoline van 2 tot 3 mm droog de plakjes op keukenpapier.

 

 

Zet 2 sauteerpannen  op met een bodem van circa1 cm bedekt met plantaardige olie en verhit tot 130 C doe hetzelfde met de 2e pan maar verhit de olie nu tot 180 C.

Doe enkele plakjes in de pan van 130 C en wals met de pan  zodat de plakjes in de olie in beweging blijven tot hij ligt opbolt haal de aardappel dan direct uit de olie en doe in de 2e pan met olie van 180 C  houdt de aardappel plakjes in beweging de aardappelen zullen nu souffleren en aan de buitenkant mooie bruin en krokant zijn

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0