Mille-feuille met aardbeien
Kookstudio · 11. juni 2021
Dit typische Frans gebakje wordt gemaakt van korstdeeg het wordt mille-feuille genoemd door de vele laagjes boter en deeg die ontstaan tijdens het bakproces.De laagjes mille-feuille wordt gevuld met verse aardbei en Zwitserse room dit is banketbakkersroom met slagroom. Het is een heerlijk zomers gebakje
Chapati
Kookstudio · 05. juni 2021
in deze video laat ik je zien hoe je chapati maak. Chapati is een platbrood oorspronkelijk afkomstig uit India het is heel eenvoudig te maken en als je in de toekomst zelf je brood wilt gaan maken is dit een heel goede opstart om het deeg te verkennen.
Butter chicken
Archief · 22. mei 2021
Butter chicken dit is een Indiaans gerecht, het is vrij pittig de saus is vegetarische en als men de kip vervangt voor groente kan je er heerlijke afleiding mee maken. Ook voor op de barbecue is het ideaal. Je kan het met chapati serveren dit is een soort roti of met basmati rijst.
Karamel macarons
Archief · 22. mei 2021
Karamel macarons gevuld met een vanille creme met karamelsaus geparfumeerd met zeezout.
Aspergesoep
Archief · 15. mei 2021
Aspergesoep van verse witte asperges je kan alles gebruiken van schil tot onderkant en je maakt een heerlijke vegetarische soep waar geen toevoegingen zoals bouillonblokjes nodig zijn. Nieuwsgierig naar het recept ga dan snel naar de site, tot zo!
Brabantse asperges met een Japanse tintje
Archief · 08. mei 2021
Brabantse asperges met een Japans tintje. Brabantse asperges hebben een licht zoute smaak met teriyakisaus, blanke botersaus en gegrilde zalm samen een perfecte combinatie.
Van ganache tot bonbons
Archief · 01. mei 2021
Van ganache tot Bonbons. Basis ganache gemaakt van witte chocolade kan gebruikt worden als glazuur vulling voor vormbonbons of voor het maken van handbonbons of vulling voor gebak en taarten.
Brabantse eierkoeken
Archief · 17. april 2021
De lekkerste Brabantse eierkoeken maak je met ammoniumbicarbonaat en karnemelk, serveer met roomboter en kristalsuiker.Eierkoeken zijn lekker als tussendoortje of tijdens het ontbijt.
Roomboter croissants
10. april 2021
Roomboter croissant luchtig gemaakt van roomboter die maak je eenvoudig zelf.Recept en bereidingswijze samen met uitleg op video vind je op Adkla kookstudio.
Zo maak je dashi
Archief · 03. april 2021
Dashi is een basisbouillon in de Japanse keuken. Het wordt gemaakt van kombu (dit is gedroogd zeewier) en katsuoboshi (dit zijn gedroogde en gerookte tonijnvlokken).De Japanse keuken bevat veel gerechten die smaken naar Umami deze komt ook sterk naarvoren in dashi. Katsuoboshi kan ook vervangen worden door gedroogde shiitake. Maak deze dashi ruik proef en ervaar de smaal van umami.

Meer weergeven