· 

chocolade souffle

 

Recept voor 4 – 6 personen

dit is afhankelijk van de grote van de ramekins

 

Ingrediënten:

75

Gr

Half volle melk

3

 

Eidooiers

30

Gr

Kristalsuiker

40

Gr

Chocolade (70%)

10

Gr

Cacaopoeder

35

Gr

Kwark

15

Gr

Bloem

½

 

Vanillemerg

10

Gr

Maizena

3

St

Eiwit

45

Gr

Kristalsuiker

Bereiding:

Maak boter in de magnetron zacht, vet de ramekins in met boter en bedekt met kristalsuiker

Klop de overtollige suiker uit de ramekins.

 

Ganache:

Verhit de melk haal van het fornuis en los de chocolade op in melk.

 

Compositie

Voeg eidooiers, 30 gr suiker en merg van vanille in de kom en klop luchtig, meng bloem, maïzena en cacaopoeder door de compositie.

Meng  de compositie met de ganache. 

 

Verwarm de compositie zorg dat het niet gaat koken, blijf roeren met een spatel tot de compositie gaat binden, laat daarna afkoelen. 

Meng de kwark door de compositie. 

 

 

 

Schuim:

Ontvet beslagkom en garde met citroensap, spoel met koud water na. Doe eiwit in de beslagkom en klop tot schuim, voeg suiker toe en klop verder tot je pieken van het schuim kan vormen.

 

Soufflé:

Meng 1/3 van het schuim met de compositie, als de compositie met het schuim goed vermengd is spatel het overige van  schuim door de compositie.

Vul de ramekins met de compositie en veeg de bovenrand schoon.

Bak in een oven van 170 C in 16 minuten gaar, 

 

Garneer de souffle met poedersuiker en serveer direct.

Reactie schrijven

Commentaren: 0