· 

Hollandse Oliebollen

 

 

 

 

 

 

 Recept voor 8 oliebollen

 

5     gr     suiker

15   gr     verse gist

3     dl     melk (lauwe warm)

300 gr     bloem

15   gr     gesmolten boter

2     gr     zout

1             losgeklopt ei

 Mix:

1 goudreinet in blokjes gesneden

120 gr rozijnen 

75 gr krenten

1 mp citroen zeste

2 eetl bloem

 

 

Bereiding:

Meng de suiker en melk en los de gist op roer het geheel glad en laat circa 10 minuten rijzen.

 

Doe de bloem in een bekken en meng de melkmassa door de bloem voeg er 1 losgeklopt ei en de gesmolten boter bij meng de ingrediënten met elkaar laat rijzen in een kast van circa 27 C tot de massa verdubbeld is ( dit kan door de oven te verwarmen tot 35 C en daarna uitzetten)voeg als laatste het garnituur  bij het beslag laat het geheel nog  circa 30 minuten rijzen.

 

verhit plantaardige olie tot 185 C doe in een maatbeker 2 lepels of een ijsknijper doe olie in de maatbeker tot de bodem lepels of ijsknijper onder staat

schep een bol met een ijsknijper of lepel en doe het in de olie bak het in circa 6 tot.8 minuten gaar.

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0