Archief

Butter chicken
Archief · 22. mei 2021
Butter chicken dit is een Indiaans gerecht, het is vrij pittig de saus is vegetarische en als men de kip vervangt voor groente kan je er heerlijke afleiding mee maken. Ook voor op de barbecue is het ideaal. Je kan het met chapati serveren dit is een soort roti of met basmati rijst.
Karamel macarons
Archief · 22. mei 2021
Karamel macarons gevuld met een vanille creme met karamelsaus geparfumeerd met zeezout.
Aspergesoep
Archief · 15. mei 2021
Aspergesoep van verse witte asperges je kan alles gebruiken van schil tot onderkant en je maakt een heerlijke vegetarische soep waar geen toevoegingen zoals bouillonblokjes nodig zijn. Nieuwsgierig naar het recept ga dan snel naar de site, tot zo!
Brabantse asperges met een Japanse tintje
Archief · 08. mei 2021
Brabantse asperges met een Japans tintje. Brabantse asperges hebben een licht zoute smaak met teriyakisaus, blanke botersaus en gegrilde zalm samen een perfecte combinatie.
Van ganache tot bonbons
Archief · 01. mei 2021
Van ganache tot Bonbons. Basis ganache gemaakt van witte chocolade kan gebruikt worden als glazuur vulling voor vormbonbons of voor het maken van handbonbons of vulling voor gebak en taarten.
Brabantse eierkoeken
Archief · 17. april 2021
De lekkerste Brabantse eierkoeken maak je met ammoniumbicarbonaat en karnemelk, serveer met roomboter en kristalsuiker.Eierkoeken zijn lekker als tussendoortje of tijdens het ontbijt.
Zo maak je dashi
Archief · 03. april 2021
Dashi is een basisbouillon in de Japanse keuken. Het wordt gemaakt van kombu (dit is gedroogd zeewier) en katsuoboshi (dit zijn gedroogde en gerookte tonijnvlokken).De Japanse keuken bevat veel gerechten die smaken naar Umami deze komt ook sterk naarvoren in dashi. Katsuoboshi kan ook vervangen worden door gedroogde shiitake. Maak deze dashi ruik proef en ervaar de smaal van umami.
tempurabeslag
Archief · 27. maart 2021
Tempura is een heerlijk gefrituurd gerecht van vis of groente omgeven door een dun krokant laagje. Oorspronkelijk komt het gerecht uit Portugal maar is ook heel bekend in Japan.
Kalfsfond
Archief · 20. maart 2021
Kalfsfond is de basis voor het bereiden van veel sauzen.Iedereen kan dit maken het kost wat tijd maar het is zeker de moeite waard.
Zo maak je korstdeeg
Archief · 13. maart 2021
Korst of bladerdeeg wordt gebruikt voor zowel zoet als hartige gerechten. korstdeeg bestaat uit laagjes deeg en roomboter, tijdens het bakken verdampt het water uit de roomboter wat zorgt dat het deeg gaat rijzen. Korstdeeg kan heel goer in de vriezer worden bewaard, voor gebruik haal 1 dag voor gebruik uit de vriezer.

Meer weergeven