· 

Tapenade

 

 

De basis van een.goede tapenade bestaat uit  olijven en olijfolie.

 

Ik gebruik voor het maken van een tapenade de volgende

 

Ingrediënten:

 

10          st      Kalamata olijven ( met pit )

10          st.     Nocellara olijven ( met pit )

1                     gepliceerde tomaat

1/2                  gesnipperd sjalot

2                     takjes gehakte peterselie

1/4                  sap van citroen

1                     ansjovis filet

2            dl.     olijfolie extra vergine

1            mp.   mosterd

2                     blaadjes basilicum gesneden als een chiffonade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

 

Ik gebruik voor het maken van tapenade de 

 

Nocellara olijf

De Nocellara dit is een olijf die vooral voorkomt in het gebied Valle del Belice in het zuidwesten van Sicilië. 

 

en de

 

Kalamata olijf

De Kalamata olijf is een  Griekse olijf en genoemd naar de stad Kalamata

 

De laatste  is rijk aan gezonde vetten, ijzer, calcium, Vitamine A en vezels.

 

Voor het maken van tapende snijd ik de ingrediënten altijd met de hand en niet met een keukenmachine dit geeft een betere smaak en het toont ook mooier als de ingrediënten herkenbaar blijven.

 

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0