· 

Tempura van Groenten

Is een Japans gerecht en tevens een manier van  bereiden waar verschillende ingrediënten door een ijskoud beslag gehaald  en daarna gefrituurd worden van origine is het een Portugees gerecht .

 

Beslag: 

Ingrediënten:

 1 ,5.    kopje.     bloem

1         kopje.     water

1.                      heel ei

 1        mp         zout

 3.       st.        ijsblokjes

 

 

Garnituur:                                                                       

2 st shiitake                                             1                     courgette                                                                          

2 st oesterzwammen                                 5        st          groene asperges                                    

1/2 wortel                                                25       gr          prei                          

1 paprika                                                                                

                                          

                                                                                                                                       

Bereiding

 

Doe water en het ei in een beslagkom en roer het los voeg daarna bloem en zout toe roer door en als laatste voeg je 3 ijsblokjes toe laat het beslag even rusten. Snijdt de groenten en paneer met bloem

haal de groente door het beslag en frituur in plantaardige olie van 180 C.

laat het geheel op keukenpapier uitlekken en serveer met citroen en een saus van sojasaus met mini geparfumeerd met sesamolie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0