
Is een Japans gerecht en tevens een manier van bereiden waar verschillende ingrediënten door een ijskoud beslag gehaald en daarna gefrituurd worden van origine is het een Portugees gerecht .
Beslag:
Ingrediënten:
1 ,5. kopje. bloem
1 kopje. water
1. heel ei
1 mp zout
3. st. ijsblokjes
Garnituur:
2 st shiitake 1 courgette
2 st oesterzwammen 5 st groene asperges
1/2 wortel 25 gr prei
1 paprika

Bereiding
Doe water en het ei in een beslagkom en roer het los voeg daarna bloem en zout toe roer door en als laatste voeg je 3 ijsblokjes toe laat het beslag even rusten. Snijdt de groenten en paneer met bloem
haal de groente door het beslag en frituur in plantaardige olie van 180 C.
laat het geheel op keukenpapier uitlekken en serveer met citroen en een saus van sojasaus met mini geparfumeerd met sesamolie.
Reactie schrijven