
Ingredienten:
2 |
druppels |
Sesamolie |
1 |
eetl |
Zonnebloemolie |
2 |
gr |
Gemberwortel |
1/3 |
|
Knoflookteentje |
50 |
gr |
bruine basterdsuiker |
150 |
gr |
Sake |
150 |
gr |
Mirin |
50 |
gr |
sojasaus |
Bereiding:
Doe de sesam en de zonnebloemolie in een sauteuse en verhit de pan.
Schil en snijdt de gemberwortel en doe in de sauteuse.
Doe dit ook met de knoflookteen en voeg dit bij de gember, fruit dit samen in de sauteuse aan, voeg basterdsuiker toe en laat karamelliseren.
Doe sake in de sauteuse en breng aan de kook, flambeer de sake door een vlam boven de sauteuse te houden zodat de alcohol kan verdampt.
Als de alcohol verdampt is voeg mirin en sojasaus toe, breng het geheel aan de kook, laat de teriyaki op een lage stand rustig trekken tot hij stroperig is dit duurt ongeveer 25 minuten.
Reactie schrijven